Amplifisør regler

Amplifisør

Det er som regel videnskabsfolk fra Vale De Triste, der praktiserer amplifikation, da det kræver en vis teknisk forståelse og viden om materialer, samt deres egenskaber. Amplifisører har alle kendskab til at metaller og sten har magiske egenskaber.

Amplificere

At amplificere betyder at forbedre noget, i dette tilfælde en krop, ved at forstærke den, dvs. gøre den stærkere eller bedre. Dette er en forholdsvis ny videnskab, der udvikles hele tiden. Jo mere en ting skal kunne, jo mere skal den være i kontakt med kroppen. Nogle af forbedringerne kan ikke fjernes, men sidder permanent fast på kroppen

 

Niv. 1 maske eller goggles

Maske: kan du lave en maske (du skal selv lave/skaffe den), der dækker munden og som gør dig immun overfor diverse sygdomme og gør dig immun overfor giftig røg eller gas.

Materialer: Du skal bruge 1 stykke kærnelæder, 1 tektonisk jernbark til nitter og beslag og læderredskaber, til at lave masken.

Fremgangsmåde: Først så laver du selv, eller får en lædersmed til lave, grundmasken i læder, hvorefter du syr eller nitter det sammen. Dernæst sættes et filtersystem på, enten fremstillet i kobber eller stof, med urter i. Til sidst sætter du en læderrem på, så de kan sidde fast på dit hoved.

Goggles: Du kan lave goggles (du skal selv skaffe dem), i glas, der vil gøre dig i stand til at se forskellige ting. Det du har lært at lave, er goggles hvorigennem du kan se infrarød stråling. Det vil sige, at du kan se usynlige folk, samt får nattesyn (medbring rød lommelygte).

Materialer: Du skal bruge 1 tektonisk jernbark, 1 lædersnor, 1 peridot og 1 rubin (til glassene)

Fremgangsmåde: Først en smed til at smelte kobberet og hælde det i en støbeform, hvor glassene skal sættes i. Dernæst køber du brilleglas og giver dem et lag knust ædelsten, fra en peridot på det ene glas og fra en rubin på det andet glas. Dette gøres ved at du forsigtigt opvarmer glasset imens ædelsstensstøvet ligger ovenpå, så det smelter ned i glassene. Til sidst sætter du en læderrem på, så de kan sidde fast på dit hoved.

 

Niv. 2 mekanisk kropsdel

Kropsdel: Du kan lave en mekaniske kropsdele (Du skal selv lave/skaffe den), som enten erstatter eller forstærker den pågældende kropsdel. På skolen har du lært at lave en mekanisk arm, som gør dig stærkere, så du altid vinder i armlægning og kan bruge et 2 håndsvåben i en hånd. Den gør dig også mere hårdfør (giver +1 LP pr. stor mekanisk kropsdel).

Materialer: Du skal bruge 2 tektonisk jernbark (importeres), 2 stykker læder og 3 læderremme. Til hydraulik, skal du bruge en jern bar til et jernrør, og lampeolie til at lave et tryk, der gør armen anvendelig.

Fremgangsmåde: Først, får du en smed til at lave metaldelene, der skal erstatte eller forstærke din arm. Dernæst skal læderet monteres indeni, så du ikke skærer dig på metallet. Nu kommer den svære del, og det er at støbe et jernrør til den hydrauliske del. Sørg for at den er hundrede procent tæt! Derefter hælder du lampeolien i og lukker den til med en metalstang. Denne skal trykke olien sammen, så der dannes et tryk (det der gør armen stærk).

 

Niv. 3 Krudt, kugler og skydevåben

Krudt fremstilling

Du blander 7,5g salpeter, 1g svovl og 1,5g trækul og så får du 2 kg krudt. En af vanskelighederne ved krudtfremstillingen er at, når man fremstiller kullet ved høj temperatur, da aftager det i porøsitet og tiltager i varmeledningsevne og samtidig antændeligheden mindskes. Derfor er det bedst at lave forkulningen et sted, hvor man kan regulere varmen.

Forkulningen sker ved at det afbarkede træ, som er skåret i tynde stave, ligges i en hullet blikcylinder, som bliver roteret hen over vanddampe eller man kan ligge træet i ovne eller kedler over ild, så træet ikke kan komme i direkte kontakt med ilden. Her vil der ske en fordampning og trækul opstår.

Herefter så skal træet tørres og knuses til mindre stykker, dette kan også gøre i tromlen eller kedlen. De største stykker af krudtet bruges til kanoner og landminer, imens det finere krudt, bliver brugt til pistoler. Krudtet er dog ikke færdig før, det er blevet blandet med salpeter og svovl, som kan købes hos en handelsmand.

Den reneste salpeter man kan skaffe er at finde ved at opløse jorden under møddinger i vand, filtrere det og koge vandet væk, man kan også købe det. Modsat hvad man måske skulle tro, så er det hverken svovl eller salpeter, der er den farlige del, men trækul. Når det er helt rent og meget fint pulveriseret, kan trækul selvantænde, og det kan eksplodere ved den mindste gnist.

Kugler

Kugler (10 stk.) skal støbes og til det skal du bruge en støbeform, som kan købes hos en handelsmand til en ca. værdi af 25 kniplinge. Du skal også bruge en jern bar til en værdi af 100 kniplinge, som du så får smeltet hos en smed og hælder det i støbeformen. Det tager en spilgang (måned) at lave 10 kugler.

Pistol til 1 skud

Du kan lave en pistol og til det skal du bruge nogle redskaber materialer. Du skal bruge en støbeform til at lave delene til pistolen. Du skal også bruge nogle måleredskaber, for at kunne finjustere den m.m. og snedker redskaber til forarbejde træet.

Materialer: Af materialer skal du bruge 1 jernbar, og 1 træplanke.

Fremgangsmåde: Du hælde det flydende metal i støbeformen, vær meget præcis. Imens det størkner kan du skære håndtaget til med snedkerredskaberne. Når de forskellige metaldele er klar, fæstner du dem på træet, de rigtige steder (du ved hvor), brug måleredskaberne, både til at placere dem det rigtige sted, men også at testskyde den, og se om den er præcis nok.

 

Andet der kan laves

Der er mange andre muligheder for at lave mekaniske dele. Blandt andet kan man, i stedet for goggles, lave et mekanisk øje der kan se magi. Det vil sige, at du kan se magilinjer, og hvorvidt en ting er magisk. Dog ikke hvad, eller hvilket element, der er tale om. Der er også en, der engang lavede et fordøjelsesfiltreringssystem, så han kunne spise utilberedte ting fra naturen og samtidig ikke kunne forgiftes. En anden lavede en sprøjte til at sprøjte væsker direkte ind i kroppen med (1 tektonisk jernbar og 10 glasperler, der smeltes om til glas).