Håndværker regler

Håndværkeren kan omdanne råmaterialer til handelsvarer, F.eks. jernmalm til jernbarer. Der er ofte brug for håndværkere til at løse opgaver. Håndværkerevnen kan købes flere gange til hver specialisering. Det vil sige, at køber du håndværker til niv. 1, skal du vælge om det er smed niv. 1, Tømrer niv.1, Brygger, niv. 1 eller syerske/lædersmed niv. 1. Du kan naturligvis kun købe niv. 2, i den håndværker evne du er niv. 1 i, men du kan godt være niv. 1 i flere af dem.

Hvis der ikke står hvor lang tid en ting tager at lave, så er det fordi der ingen begrænsning er.

Gældende for alle håndværkerevnerne er, at du må tage ting med hjemmefra og sælge ingame for offgame penge, så længe du også tager ingame penge for dem.

 

Smed

Smed niv. 1

Kan smelte jernmalm om til jernbarer, samt lave og reparere 1-håndsvåben. Du kan ikke lave det hele på én gang. Du kan enten bruge tiden på at lave daggers eller 1-håndsvåben – ikke begge ting på samme tid.

Du kan lave 4 tøndebånd for 1 jernbar. Du kan også lave 20 pile for 1 jernbar og 20 fjer.

Du kan reparere våben og skjolde. Det koster 1 jernbar at reparer 1 og 1½ hånds våben. Det koster 2 jernbarer at reparere et 2H våben. Det koster 1 træplanke at reparere et skjold.

Smed niv. 2

Du kan lave tektonisk jernbark, ved at tage 1 jernbar og 3kg trækul. Du smelter jernet og blander/banker det sammen med knust trækul. Derved får du 1 tektonisk jernbar.

1-håndsvåben kan du lave med 3 jern barer, samt 2m lædersnor til håndtaget. Til 1½h våbnet, skal du bruge 4 jern barer og 3m lædersnor til håndtaget. Til 2-håndsvåben skal du bruge 5 jernbarer og 4m lædersnor til håndtaget. Det tager ½ time at lave pr. jernbar du bruger.

Du kan også lave en spyd med 1 træskaft, 2 jernbarer til spydhoved og 3m lædersnor til skaftet. Det tager 1 time at lave.

Skjolde kan laves med 2 træplanker, samt 1 metalbar til forstærkning. Det tager 1 spilgang at lave det og det kan repareres med 1 træplanke, men max op til 3 gange.

Smed niv. 3

Du kan smede i alle typer metal og du kan lave fine ornamenteringer og smykker. Du kan også reparere pistoler og geværer.

Du kan smede en rustning for 10 jernbarer til en brystplade, 2 barer pr. skuldre, 1 pr. armguard. 3 barer for at reparere alle delene. Det tager 1 måned at smede en fuld rustning.

Sølvring eller halskæde med 1 sølvbar og 1 peridot (grøn), 1 rubin (rød) eller 1 safir (blå).

Guldring eller halskæde med 1 guldbar og 1 diamant (klar) eller 1 onyx (sort).

Fordele og ulemper ved materialer

Jern bar: Våben og rustning skal repareres efter hver kamp og materialet er holdbart.

Kobber: Det er meget nemt at arbejde med, men er ikke så stærkt som jern.

Sølv: Er meget formbart og et meget smukt metal og er derfor også eftertragtet. Det er blødt metal og derfor ikke egnet til at lave våben, gryder o.l., men kan sagtens bruges til udsmykning.

Guld: Samme som ved sølv, guldsmykker er dog mere eftertragtede og derfor dyrere.

Adamant bar: Er det hårdeste materiale og bruges både til at lave støbeforme, men og til at lave våben og rustning, for så skal de aldrig repareres.

Når du har lavet et våben eller en rustning, går du til SL. Du får en resurseseddel udleveret, når du afleverer materialerne.

 

Tømrer

Tømrer niv. 1

Du kan lave en træstav eller et træskæft til et spyd, for 1 træplanke.

Du kan lave 1 bue (1 træplanke, 1m lædersnor, 2 m snor), 20 pile (1 planke, 20 pilespidser 10 små fjer, 1 rulle sytråd). Du kan lave enten en bue eller 20 pile om dagen.

Du kan reparer et hus for 1 planke og 1 bundt siv, at reparere et hus.

Tømrer niv. 2

Kan bygge et hus for 20 planker, samt 3 bundter siv til taget.

Du kan også lave træ tønder. Det kræver 3 planker at lave 1 tønde, samt 2 tøndebånd.

Du kan bygge en  trækvogn for 5 planker og 2 tøndebånd. Du kan også bygge en handelsvogn, for 20 planker og 8 tøndebånd.

Tømrer niv. 3

Du kan lave 1 træbord (10 træplanker) og 1 bænke (3 træplanker). Tager du selv med i kælderen og hjælper med at læsse på og af bilen, kan du låne et bord og 1-2 bænke af foreningen.

Når du har bygget huset går du til SL og siger, at du har bygget et hus. Vi skal se hvor, og så får du udleveret en presenning.

 

Brygger

Brygger niv. 1

Kan brygge en tønde lys øl for 1 sæk humle og 1 sæk korn, 2 gærsvampe og en træ tønde. Hvis du vil brygge hvidtøl, da tilsæt krydderier. Det tager en måned at lave, hvor det står og gærer. Når øllet er færdigt hældes det gennem en si af 1 m2 stof, før det kommes på tønde.

Kan brygge en tønde mjød for 1 stor gryde vand, 2 kg honning, 2 gærsvampe og en træ tønde. Det tager en måned at lave, hvor det står og gærer. Når mjøden er færdig hældes den gennem en si af 1 m2 stof, før det kommes på tønde.

Brygger niv. 2

Kan brygge vin, hvor man tager 5 kg lyse bær til hvidvin og til rødvin skal du bruge 5 kg røde bær og krydderier. Man moser derefter bærrene og blander det med 1 kg sukker og lader det stå og gærer. Derefter siger man det gennem 1 m2 stof og hælder det på 1 stor flaske. Det tager en måned at brygge enten 1 flaske rødvin eller 1 flaske hvidvin.

Brygger niv. 3

Kan brygge en stor flaske whisky for 1 sæk korn, 1 gærsvamp, 1 bundt krydderier. Det tager en måned at lave, hvor det står og gærer. Når whiskyen er færdig hældes det gennem en si af 1 m2 stof, før det kommes på flaske.

Kan brygge brændevin ved at tage 1 sæk grøntsager, krydderier, 1 gærsvamp og 1 stor flaske. Det skal så trække i en måned og sies gennem 1m2 stof.

Når du har brygget det du skal, går du til SL. Du får en resurseseddel (eller en prop) udleveret, når du afleverer materialerne.

 

Syerske/lædersmed

Syerske/lædersmed niv. 1

Du kan garve skind. Vildt 1 giver pels, Vildt 2 og 3 giver blødt læder, landbrugsdyr giver kærnelæder.

Du kan lave16 stk. bandager på 1 m2 stof.

Du kan lave 4 læderpunge ud af 1 m2 blødt læder og 2m lædersnor.

Du kan lave en hat/kofte ud af 1 m2 stof og en rulle sytråd. I hatten skal der også en 1 pegasus eller valkyriefjer fjer i.

Syerske niv. 2

Du kan lave 1 rulle lædersnor (=10m lædersnor) ud af 1m2 blødt skind.

Almindeligt tøj kan laves med 5m2 stof, 1m lædersnøre og 3 rulle sytråd. Det tager 1 spilgang at sy et sæt almindelig tøj.

En uldkappe med pelskant kan laves med 3 m2 uld stof, 2 m2 pels. Det tager en spilgang at lave en uldkappe.

Syerske niv. 3

Snor kan laves med 1 bundt hamp og giver 25m snor. Det tager en hel spilgang (måned) at lave.

Lædertaske kan laves med 1m2 kærnelæder og 1m lædersnor. Det tager en spilgang at lave en lædertaske.

En læderrustning kan laves ud af 6m2 kærnelæder, 5m lædersnøre. Det tager 1 måned at lave læderrustningen.

Når du har syet det du skal, går du til SL. Du får en resurseseddel udleveret, når du afleverer materialerne.