Formandens beretning 2014

Indledning

Der er sket rigtig meget i 2014, hvor vi fortsatte rollespillet, men vi fik også startet Utopia Social op. Vi er vokset meget som forening og vi fik ved forrige generalforsamling nye folk med i bestyrelsen, og vi har haft en stor bestyrelse i år, som har været med til at bestemme i hvilen retning foreningen skulle bevæge sig. Jeg vil gerne sige tusind tak til jer, for jeres tid og tålmodighed.

Rollespil

Vores rollespil er ligeledes vokset, både med lækkert nyt udstyr, i form af donerede kostumer og en meget flot bardisk, bygget af Kim Mikkelsen og hans søn Mathias, og nu er vores kro blevet endnu hyggeligere at være i og lang mere praktisk. Bardisken blev doneret til Utopia, og på vegne af bestyrelsen og medlemmerne, vil vi sige tusind tak for den flotte gave.

Vi fik ligeledes hjælp af Samanthas mor Birgit, som trådte ind og lavede mad til vores sultne spillere, sammen med Samantha. Også stor tak til Samanthas far Anker, som har trofast hjulpet os med at få flyttet vores ting i kælderen på Ungdommens Hus, og ud i Randalsskoven og tilbage igen. Vi er også yderst taknemmelige for lånet af campingtoilettet, som har gjort en dag i skoven noget mere behagelig, når man er væk fra den sædvanlige luksus.

Selve spillet er også vokset, både i setting takker være Samantha og hendes skrivelyst og kreativitet, med en masse nyt materiale, men også i regler, hvor vi skiftede i sommers. Det lover vi dog, at det ikke sker igen og den regelsætsrivalidering vi har foretaget her i vinterpausen, gør at vi sandsynligvis ikke kommer til at rette særligt meget i reglerne fremover. Her vil vi også sige tusind tak til Nick, som uden at være arrangør, har brugt mange timer på at hjælpe os.

Vi er også vokset i deltager antal og vi har fået flere spillere fra Lyng rollespil, men der er også spillere der kommer langvejs fra, hvilket vi naturligvis er glade for, så kan vi jo kun antage at vi gør det godt. Vi fik Vivi tilbage som SL, efter hun havde været på barsel, og samtidig fik vi Sabine med i arrangørgruppen, hvilket nok skal blive interessant, for hun bliver plotansvarlig, en post jeg har haft indtil nu. Ingen tvivl om at hun kan løfte opgaven og det bliver godt med nye idéer.

Vi var også til møde med lederen for Teknisk forvaltning Carsten Pedersen og fik lov til at bygge borgen om, hvis vi selv kunne skaffe midlerne og borgen overholder reglerne for legepladser. Kim Mikkelsen er blevet færdig både med bygge-tegningerne til borgen, men også fået bygget en meget flot model, som vi alle har kunnet følge udviklingen af i vores facebook gruppe. Næste skridt er at søge penge til at få borgen bygget, men det bliver en opgave for den nye bestyrelse.

Alt i alt har det været et rigtig godt år for rollespillet, hvor vi prøvede kræfter med en udvidet spilgang i sommeren 2014, og samtidig i arrangørgruppen, har vi få mere praktisk erfaring, som kun kan gøre spillet endnu bedre fremover.

Utopia Social

Onsdag d. 26 marts 2014 startede vi Utopia Social op, da vi følte at der var et behov for et fast sted vores medlemmer kunne mødes, men også hvor andre kunne komme og være sociale. Vores fokus har været på ensomme unge og voksne, men også for andre som bare godt kunne tænke sig et sted at være, og mødes med andre ligesindede.

Vi fik ret hurtigt et lokale her i Frivilligcentret, hvor vi mødtes hver onsdag fra kl 15-20 og det gør vi fortsat. Vi har lavet flere forskellige tiltag, blandt andet mødtes vi hver onsdag på Egumvejens skole og lavede mad sammen, under Vickis kyndige vejledning. For det vil vi sige tusind tak for din ekspertise og tålmodighed, for det var nogle meget spændende retter.

Vi blev dog enig om at det var bedre at blive i Frivilligcentret og lave mad der, noget jeg stod for, men nu har jeg fået assistance fra Johanna, hvor vi skiftes til at lave mad til folket. Tilmeldingsmåden blev også ændret, så det er blevet meget nemmere at spise med og inden længe bliver det endnu nemmere.

Vi søgte i Super Brugsen Erritsø om midler til Utopia Social og foreningen og da fik vi i juli 1600 kr. Vi fik også søgt §18 midler, hvor vi fik 2200 og disse penge kommer primært til at gå til reklame.

Vi er nu i gennemsnit mellem 5 og 15 personer der kommer til Utopia Social, hver onsdag. Dette kan vi takke deltagerne for, som har taget folk med, men også Sys Kande fra Fredericia kommune, som har sendt unge folk ned til os, og samtidig spredt budskabet i kommunen, så vi nu løbende får nye folk, der kommer ned og besøger os.

Ud over vores ugentlige Utopia Social, mødes vi også på andre tidspunkter, bla. har vi holdt filmmaraton på Ungdommens Hus, sy-workshops, og været til angst foredrag med Lene Brøndum Madsen, samt en tur til Dystopia Haunted house i Vejle. Vi har planer om at vi skal lave flere ting sammen, men alt det er jo op til deltagerne og ledelsen.

Nu vi er ved ledelsen, vil jeg sige tusind tak til Nicolai og Vicki, for at støtte op om denne nye idé, og trofast møde op til Utopia Social, men også til at hjælpe med at promovere os i medierne. Vi har udvidet arrangørstaben med Johanna, så nu er der også plads til at vi kan tillade os at blive syge, uden at vi behøver at aflyse.

Samarbejdspartnere

Vi har i foreningen også startet samarbejde med flere forskellige foreninger, både på det rollespilmæssige plan, men også i Utopia Social.

Første store samarbejde blev lavet med Kenneth Kruse Sørensen, som samlede en del andre små lokalforeninger i syd og midt Jylland, med det formål at vi skulle lave en fælles-com, med alt hvad der kunne have med rollespil og kort- og brætspil at gøre, samt en masse wokshops og foredrag.

Dette arbejde vi trofast på hele sidste år, men vi måtte til sidst erkende, at vi arrangørerne imellem havde fået mindre tid og overskud efter i sommers og derfor ikke kunne løfte opgaven. Vi valgte derfor at aflyse connen, og priotere de forskellige foreningers egne arrangementer. Vi mener dog alle, at det var en rigtig god idé og måske vi tager den op igen, når vi engang får overskud igen.

Vi fik ligeledes startet et samarbejde op med Lyng rollespil, hvor vi fik lavet en fælleskalender, så vi ikke ligger vores arrangementer oveni hinanden, da det er mange af de samme folk, der deltager begge steder. Dette samarbejde vil fortsætte i år, og vi ser frem til hvad dette samarbejde kan udvikle sig til.

Vi fortsatte også samarbejdet med TRAUMA, hvor vi fortsat fik lov til at låne deres rollespilsudstyr, fra dengang de selv havde en kampagne kørende. Dette samarbejde er blevet endnu trættere, nu der er kommet en ny bestyrelse. Det ledte også til at vi var repræsenteret på deres con-con i oktober måned.

31 maj havde vi 4 repræsentanter med til Odense Zombiefestival, hvor de hjælp arrangørerne med at lære besøgende at spille zombiespil. Dette var et kæmpe hit og noget vi nok vil fortsætte med fremover, såfremt de får behov for vores hjælp igen.

Sidst tilkomne samarbejde er med foreningen SIND, som vi ser frem til at se hvordan det vil udvikle sig. Vi er dog sikre på at vi an gavne hinanden på mange området, da de har sammenfaldende planer med vores Utopia Social.

Andre arrangementer

Vi har også i foreningen åbnet op for andre arrangementer bl.a. fik vi startet vores LAN weekender op, på Lyng skole og i Lyng Fritidscenter. Det har været et kæmpe hit og noget vi vil fortsætte med fremover. Der kommer mange af vores egne folk fra Utopia, fra Lyng men vi har også folk der kommer langvejs fra.

En af de nye tiltag i år har været vores julefrokost, for vores medlemmer, Utopia Social deltagerne, samt gæster. Julefrokosten blev holdt på Alléskolen, med kreativ julehygge, lykkehjulet med masser af gaver og ikke mindst en rigtig lækker julemiddag, lavet af Vicki og hendes Kæreste Dennis.

Tusind tak for at stå i køkkent hele dagen, og sikre en rigtig god aften, på trods af at lyset gik og vi måtte sidde i næsten bælgragende mørke og spise, indtil vi fik fundet nogle starinlys. Også tusind tak til Vicki for at have fundet på nogle meget interessante kategorier og ord til vore lykkehjul, uden din hjælp havde det ikke været så sjovt. Alt i alt en rigtig god aften, som vi helt klart gentager.

Afslutning

Dette hører egentlig ikke til dette års beretning, da vi først har fået meldingen i år, men Samantha har valgt at trække sig som arrangør for vores rollespil, og andre opgaver hun ellers har påtaget sig, herunder vores hjemmeside og PR.

Samantha har været med helt fra starten af og hun har gjort et kæmpe stykke arbejde og uden hendes skrivelæst og kreativitet, havde vi ikke haft så rig en setting til vores rollespil, eller så flotte hjemmesider og meget andet.

Jeg kan roligt sige at uden vores Sam, så havde der været meget mindre styr på tingene og det hele ville bare ikke have været helt så godt. Jeg synes at vi skal ønske hende alt held og lykke fremover, og lade hende vide hvor meget vi har værdsat hendes arbejde, og samtidig så håber vi alle at se dig som spiller, i den verden du selv har været med til at skabe fra bunden af.

Derfor synes jeg vi skal slutte dette års beretning med et kæmpe bifald til Sam, jeg vil personligt takke hende for at have så stor tålmodighed og lyst til at holde styr på sådan en ildsjæl som mig, jeg ved med sikkerhed at det har været en meget stor opgave. Tusind tak Sam