Formandens beretning 2012

Den 25 april 2012 da kom jeg til at tænke på om rollespil i Danmark var ved at dø ud? Så gik jeg ind på liveforums (den ganle hjemmeside for landsforeningen for rollespils hjemmeside) og kiggede på deres side over foreninger og live kampagner i Danmark. Der var ikke helt så mange steder som for bare nogen år siden, hvor der bugnede med foreninger og fritidsklubber der arrangerede rollespil. En anden ting var at der var et gabende tomt hul ved Fredericia, så jeg tænkte at det var på tide at få startet en ny kampagne op, siden FLROL (foreningen for live rollespil og lignende, hjemhørende i Frederricia) havde deres live kampagne Talansar, som stoppede i 2008.

Fra Idé til realitet

Jeg fik luftet idéen for nogen af de gamle rollespillere i Fredericia og de var med på idéen med det samme. Så skulle vi have oprettet en forening og lavet vedtægter for at sikre arrangørerne og medlemmerne. Vedtægterne blev godkendt af Fredericia kommunen d. 6.9.2012 og umiddelbart derefter fik vi ansøgt om penge fra Bifrostpuljen, som er en pulje, Bifrost ”Landsforeningen for rollespil”, har indsamlet til, for at kunne hjælpe nye foreninger og rollespils initiativer.

Opstarten 2013

Vi fik skrevet en masse materiale og fundet nogle flere arbejdskræfter. Vi fik sat struktur og overblik over hvilket materiale vi havde og opsat en liste over det, som manglede,  hver post havde en ansvarlig og en deadline. Vi fik også lavet et kort til verdenen, samt arbejdet en del med logo.

Vi fik lavet en facebook fanside og en hjemmeside. Vi fik planlagt struktur for hjemmesiden og i den sammenhæng, fik vi også arrangeret en fotoshoot, hvor vi fik taget billeder til hjemmesiden. Det blev dog ikke helt som forventet og skulle tages om i 2013.

Arrangementer

Vores første arrangement var i 2012 og var en arbejds weekend, som foregik på Naturskolen på Trelde Næs og var vores 1. workshop. Dernæst så havde vi 1. fotosession, hvor billederne skulle bruges til plakater og andenform for PR. Umiddelbar efter afholdte vi den 2. workshop hvor vi var 10 folk, på Ungdommens Hus. D. 20 april 2013 arrangerede vi ”Punktum, Kampen om Verdens Herredømmet”, som var en optakt til live kampagnen. Derefter havde vi den  2. fotosession, hvor billederne skulle bruges til at præsentere racerne og deres tøjstil på hjemmesiden. D. 4 maj 2013 havde vi vores første livesenarie med 20 deltagere og deltagerne var glade og tilfredse da de tog hjem. Siden da har vi holdt op til flere workshops og live arrangementer, med et støt stigende antal deltagere.

Det andet halvår af 2013

D.25/8 blev vi medlem af S.A.R.K.O.F som står for Sammenslutningen Af Rollespils Klubber Og Foreninger. Ideen med gruppen er at lave et forum for klubber, foreninger og private, rollespils tiltag. Her kan man dele sine erfaringer, støtte hinanden via reklame, NPC hjælp og hvad man nu ellers ville kunne hjælpe hinanden med. Planen er at lave nogen fælles arrangementer, fx en congres og et sommersenarie.