Zardek

Befolkning

Helt præcis hvornår og hvorfor vides ikke, men det skete at en fraktion forlod aureams samfund og skabte deres eget land, Zardek, med deres regler og ønsker. De er et blandet folkefærd, hvor magt er noget, man tager, og penge er én af vejene til toppen. Tilbedelse af Turanil har altid spillet en central rolle i deres samfund, først som dødsguden, der tog sig af deres slægtninge, men senere som Faderen, der leder dem gennem livet.

Samfund

Deres samfund er kaotisk, hvor hver mand må klare sig selv. De lever og ånder for at behage deres Fader Turanil med mange ofringer, både af deres egne folk, men også slaver, som de tryllebinder til at kaste sig selv i døden. Efter Faderens ønske myldrer de ud i verden for at sprede hans budskab og finde nye offergaver til ham.

Ledelse, politik og strafudmåling

Oprindeligt var landet styret af præsterne, mens de adelige ejede jorden. Militæret, underlagt præsterne, holdt orden og udøvede straffene. Der var mange interne stridigheder, hvor skyggeelverne kæmpede om magten. Typiske straffe var gabestok, tortur, korsfæstning og døden. Nu svarer de kun til én: Turanil, Faderen. Han leder dem i deres krig og vender de sig fra ham, kan de se frem til evig pinsel i Hans rige.

Kunst og musik

De kan godt lide ting med spidser, pigge, skarpe kanter og lignende og det afspejler sig i deres kunst. Deres musik afspejler deres følelser og er som regel sorgfuldt, aggressivt, skærende eller truende.

Klima og landskab

Zardek ligger i det subtropiske bælte og er et meget varmt og tørt land. Kysten er rimelig frodig, men jo længere ind i landet man kommer, jo tørre bliver jorden. Store dele af landet er savanne eller halvørken med enkelte frodige oaser hist og her.

Landbrug og naturlige resurser

Det tørre klima begrænser mulighederne for at dyrke jorde, men hårdføre kornsorter som hirse og hør kan dyrkes langt inde i landet, da de har nogle avancerede vandingssystemer. Ved kysten, hvor jorden er mere frodig, dyrkes hvede og byg. Dyrehold er begrænset til får og geder. I bjergene kan der findes mithril, sølv, ametyst, rubin og de sjældne opaler. Mod øst er der flere store saltsletter.

Byer og vigtige steder

Hovedstaden Rarkoz er den største by i Zardek, og den bærer præg af en anden stil end den, man finder i Ilithia. Byen er befæstet og har en stor havn, hvor flåden har hjemme. Der findes også store templer, det største værende til Turanil.

Varodar er en stor industriby, da den ligger nær bjergene og de mange miner. Her produceres alt fra våben og rustninger til glas og smykker.

Den nordligste storby i Zardek er Kerzak, der har et kæmpe akademi, hvor hæren træner. Byen er befæstet med dobbelte mure, og her er den største garnison i landet.

Nabolande og grænseforhold

Landet er meget lukket – hovedsageligt fordi det nordlige pas holdes lukket af adonis, og det østlige pas leder ud i ørkenen. De handler dog en smule med omrejsende kasaier og khumri i Vrugash.