Vrugash

Befolkning

I Vrugash lever de grå stammetrolde. Tilværelsen i ørkenen er hård, og her overlever kun den stærkeste. De har deres små landsbyer oppe i bjergene, hvor kæmpeormene ikke kommer. De har ikke nogen overordnet leder, men er derimod delt op i klaner, der den stærkeste og klogeste leder.

Samfund

I vildmarken er der ikke plads til de svage, så de vælger som regel den ærefulde vej og forlader stammen for at dø alene. Det har givet dem en kort levetid med en meget hurtig reproduktion og en stærk krop. Stammetrolde er, som mange tror, ikke dumme, de er bare dovne hvad angår sprog. De har et meget kraftigt overlevelsesinstinkt, som gør at de ikke slår hinanden ihjel, men de kan sagtens udkæmpe blodige kampe for at finde den stærkeste og taktisk snedigste til at lede dem. Dette er for at have et stærkt folk, der kan overleve at jage kæmpeormene i ørkenen og heltene fra Bragonia.

Ledelse, politik og strafudmåling

Deres ledelsesform er tyranni, hvor det er den største, stærkeste og klogeste der bestemmer. Straf er ofte midlertidig bortvisning fra klanen, hvor de andre ignorerer vedkommende. Hvis der er tale om en meget slem handling, så kan bortvisningen være til evig tid, og klanen vil opføre sig som om vedkommende aldrig har levet.

Kunst og musik

Totemmer i træ og stenmed udskæringer som er farvede. De er meget til store trommer og lange hule rør der giver dybe toner (didgeridoo), samt monoton sang og dans.

Klima og landskab

Vrugash har ikke set sne eller regn i så langt tid, at ingen historier findes blandt stammetroldene i området. Landskabet er stenet ørken, der bliver mere og mere sandet, som man bevæger sig mod øst. I dagtimerne er temperaturen hedende varm, mens den er isende om natten. Årstidernes skifte mærkes ikke her. Der er små floder, som udspringer højt i bjergene, men de fleste tørre ud for foden af bjergene.

Landbrug og naturlige resurser

Stammetrolde dyrker ikke jorden. De jager i stedet. Ud over kæmpeormene jager de harer og vilde geder i bjergene, samt slanger i ørkenen. Ofte tager en del af klanen på en længere jagttur for at vende tilbage med føde til resten af klanen. Om bjergene indeholder brugbare mineraler vides ikke med sikkerhed. Stammetrolde har ikke miner.

Byer

Deres byer er lavet af ler og sten med stråtage for at beskytte imod de kolde nattetemperaturer. De ligger enten i klynger i læ af klipper eller store sten. Der lugter som regel fælt, når vinden ikke blæser hen over de golde tørre områder.

Nabolande og grænseforhold

De har ikke ret meget kontakt med omverdenen – kun de handelskaravaner, der kommer nordfra eller fra Zardek. De passer sig selv i ørkenen, som de har gjort i mange generationer, og de har ikke noget behov for at flytte.