Vale De Triste

Befolkning

Oprindeligt var Vale de Triste en del af Bragonia. Den store dal er lukket i begge ender med høje mure med forsvarsværker, der skulle holde indbyggerne inde. Dalen fungerede nemlig som et kæmpe fængsel. For 446 år siden løsrev området sig, til stor skamme for Nord Bragonia og kongen, og siden har det været sit eget, om end meget lukkede land. I dag fungerer murene og forsvarsværker som barrierer, der skal holde folk ude. Landet styres med hård hånd af aristokraterne – de gale videnskabsfolk og de lærde.

Samfund

Vale de Tristevar et bragoniansk fængsel, hvor fangerne skulle hjælpe med at mine metaller og producere ting til det bragonianske samfund, herunder mønter. Nu har murene den modsatte funktion, at folde folk udefra væk. Nogle få får lov til at komme ind i landet, både for at tilføre nyt blod, men også for at handle og høre nyt udefra, noget hovedsageligt kun aristokraterne er interesseret i. De værdsætter de gale, for det er dem, som er mest fantasifulde og derfor værdifulde i forskningen og udviklingen af teknologien og videnskaben. Lederne af Vale de Triste udvælger de mest intellektuelle, der får lov til at efteruddanne sig indenfor videnskab, teknologi og alkymi. Magi bruges kun af præsterne.

Ledelse, politikog strafudmåling

Aristokrati hvor overklassen har magten, hvilket iVale de Triste betyder, det er de gale videnskabsfolk og de lærde, der har magten. De undertrykker folket og udnytter dem til eksperimenter, da levende folk er bedre at eksperimentere på end døde eller dyr. Arbejdsslaver, gladiatorer eller til eksperimenter, hvor sidstnævnte er mest almindelig.

Kunst og musik

Aristokraterne foretrækker høj gotisk arkitektur, men der er stadig mange almindelige huse og borge fra dengang, landet var et bragoniansk fængsel. Malerier er naturalistiske, men mørke. Musik er Klassisk og opera.

Klima og landskab

Den store dal ligger i det nordlige tempererede område og er afskåret fra havet af de østlige bjerge. Dette giver landet et hårdt klima med en 4 måneder lang vinter, hvor der ligger sne i lange perioder. Somrene er lune, men aldrig rigtigt varme, og der er ofte skyet. Dalen er fyldt med store, mørke nåleskove, og midt i dalen ligger den kæmpestore sø Det Mørke Hav, der fyldes af mange floder fra bjergene og løber videre ud af dalen mod nord. I byerne og på landet findes en del sære mekaniske konstruktioner, som mekaniske fugleskræmsler, der vifter med armene.

Landbrug og naturlige resurser

Landbruget består hovedsageligt af havre, ryg og hvede, samt flere hørmarker. De holder også får og geder til at supplere føden. Områderne nær Det Mørke Hav og floderne, er rige på fisk og har mange fiskerbåde. Bjergene er rige på metaller, hvilket var grunden til Bragonia havde fanger til at arbejde i minerne, og Vale de Triste har meget jern, tin, adament, tigerøje, onyx, peridot, samt nogle spredte Bly, guld orer, hvor der også kan findes safir og diamanter. De udvinder også luftsten, der er en særlig stenart, som er lettere end luft.

Byer og vigtige steder

Hovedstaden Cheslav ligger på bredden af Det Mørke Hav, og her findes et prægtigt tempel til Zalmoxis, et stort amfiteater og mange dygtige glaspustere.

I Varinka ligger det store universitet, hvor enhver, der vil gøre et navn for sig inden for videnskab og teknologi, har studeret.

Kiryl er den største by i nærheden af minerne, og det er her den store forarbejdning af metallerne sker. Her er mange smede, der laver andet end bare våben og rustninger, som man kender det fra resten af verden.

Nabolande og grænseforhold

Vale de Tristes grænser er meget lukkede, og kun få tillades ind i landet. Når endeligt udefrakommende lukkes ind, er det som regel for at bringe nyheder til aristokraterne. Iskæmperne i Fjödur havde lært at holde sig væk, for var de først kommer ind i Vale de Triste, slap de aldrig ud som sig selv igen. Grænsen mod Dragebjerget patruljeres næsten ikke og der er kun lidt forsvarsværker ved det pas, handelsruten følger. Draconerne krydser alligevel ikke ind i Vale de Triste, og omvendt.