Skovly

Skovly

Befolkning og styreform

Skovly var den første koloni, småfolket etablerede i det nye land. Dengang var Den Vandrende Skov stor, og de blev gode venner med enterne i den, da småfolket nemt kunne leve i skoven uden at belaste naturen. Et råd blev etableret til at styre kolonien, og selvom de mødes tit, er det ikke et tegn på, kolonien styres med hård hånd – men mere et tegn på, de godt kan lide at mødes og spise og drikke.

Samfund

De lever for at lave mad og nyde livet imens, de enten dyrker, tilbereder eller spiser maden. Dette bliver de så glade af, at de findermange undskyldninger for at spise mere, og de har derfor mange fest- og helligdage. De er meget sociale og frygter den store omkringliggende verden, så de bevæger sig helst ikke uden for deres trykke samfund. De blander sig ikke med de andre racer, andet end dem som kommer til dem.

Ledelse og politik

Bakkefolket har ikke deres eget land, men små kolonier rundt omkring i de forskellige lande. Kolonierne styres af et råd, hvor de taler længe og meget – imens de spiser selvfølgelig.

Strafudmåling

Besluttes på rådet. Den mest almindelige er tvangsarbejde i en periode, og de to værste er døden eller udvisning. En anden straf er ingen mad i x antal timer/dage.

Kunst og musik

De maler ofte smukke landskaber og portrætter, og deres brugskunst har som regel runde former, som deres døre og vinduer i deres hytter, huse og grottehuller. De spiller på mange forskellige instrumenter. Skovly spiller keltisk musik, Bjergly spiller skotsk musik og i Bakkely spiller de irsk folkemusik.

Klima og landskab

Skovly nyder godt af et mildt tempereret klima med varme somre og kun en smule sne om vinteren. Selvom vinden kan være noget kraftig om efteråret, så er det sjældent, det er så voldsomt, at de påvirker Skovly ret meget. Som navnet også antyder, så er der meget skov, og dette er en gammel løvskov med mange bøge og egetræer. Den gennemstrømmes af en stor flod, som her løber ud i det store hav.

Landbrug og naturlige resurser

Langs kysten er et bredt stykke land, som ikke er bevokset med skov. Her har småfolket marker, der producerer hvede og byg til resten af kolonien. Ellers lever de hovedsageligt at skovens dyreliv, bær og nødder, samt fisk fra floden. Ved udmundingen af floden findes meget fint sand, der er velegnet til timeglas.

Byer og vigtige steder

Ved den ene flodbred nær skovens grænse ligger en større by, hvor en handelsrute går igennem. Det er ikke en by, som man kender fra andre lande, for denne er bygget på naturens premisser. Husene er enkeltplanede bygget af pileflet, som er forstærket med ler, og på tagene gror der mos – og nogle steder buske. Der er ikke en decideret havn, men dog et par træbroer, som rager et stykke ud i floden.

De andre små landsbyer, man finder i Skovly, er brygget efter samme princip. Her der de fleste huse dog ikke forstærket med ler, men de er stadig lavet af pileflet, som nogle gange har slået rødder og vokser videre, med mosbelagte tage.

Nabolande og grænseforhold

Den Vandrende Skov er ikke, hvad den har været, men den fungerer stadig som mur, hvor intet ondt kommer gennem. Mod syd ligger Ilithia, der er hjem til adonis, der ikke har den store interesse i småfolket i Skovly. De handler en smule med hinanden, men ellers holder de sig for sig selv. Den nordlige grænse ligger op af Eyja, og fra tid til anden kommer togter derfra ind i skoven. Småfolket er dog gode til at gemme sig – og kommer iskæmperne for tæt på Den Vandrende Skov, svarer dennes beskyttere igen.