Sekai

Sekai

Befolkning

Syd for Bragonia ligger kasaiernes land, som de er meget hemmelighedsfulde omkring hvordan, man kommer til. Under bjergene findes hemmelige tunneller, der er udformet som en kæmpe labyrint, og det er en velbevaret hemmelighed blandt handelshusene, hvordan man kommer igennem. Al viden om Sekai kommer derfor fra hvad, kasai handelsfolk har fortalt.

Samfund

De er et handlende nomade folk, som rejser rundt og handler med alle, der har varer eller viden. De er loyale overfor dem, de handler med, og indgår de en kontrakt, vil den ikke blive brudt – med mindre begge parter er enige om dette. Når det kommer til konkurrenterne er de dog knap så venlige og laver gerne en handel med mere lyssky typer for at sikre, at deres handelshus får den største indtjening.

Ledelse, politikog strafudmåling

Landet ledes af en kejser kaldet mikado, men der er ingen tvivl om, at patriarkerne, der leder handelshusene, har stor magt. I Sekai gælder også, at jo rigere man er, desto mere magt har man. Kasaierne ønsker at udvide deres imperium i form af handelsruter, huse og land. Handlens styres af de forskellige huses overhoveder, der lever som adelige og sjældent tager på rejser. Ledelsesformen er plutokrati, hvor de rigeste har magten – hos kasaierne er dette de succesfulde købmænd. Straf er meget konsekvent og følger principperne ”Øje for øje, tand for tand”. Hvis du f.eks. stjæler, så får du hånden hugget af!

Kunst og musik

De laver kunst i silkestof, samt keramik, glas og porcelæn, lige som deres smedeværk ofte er meget kunstnerisk. De er glade for strengeinstrumenter og store dybe trommer.

Klima og landskab

Ud fra handelsfolkenes beskrivelser er der ingen tvivl om, at Sekai er et varmt land, hvor der kun falder sne højt oppe i bjergene. Landskabet varierer meget, og der findes både græssletter, savanne, små løvskove og noget, de kalder for jungle, hvilket tilsyneladende er en tredje type skov. Den nordlige del får ikke meget regn i sommerperioden, men mod syd, hvor det såkaldte jungle skulle være, kan det regne i flere måneder. Landet ligger også op af Arduis’ sydlige grænse, ja faktisk lyder det som om, at Den Store Ørken rent faktisk bliver frodig igen, når man kommer nok sydpå.

Landbrug og naturlige resurser

Det store land dyrker mange forskellige kornsorter. I den nordlige del er det hovedsageligt hirse og hvede, mens den sydlige del dyrker ris, majs, rug og kakaobønner. Ud over geder og kvæg holder de også nogle sære dyr kaldet kameler, der minder om langhårede heste med to store buler på ryggen kaldet pukler. Disse dyr skulle trives i varme og tørre klimaer. I de nordlige bjerge mines der kobber, tin, stål, citrin, onyx og de sjældne opaler, og i den tørre del af Sekai er der også stenbrud, der udvinder noget kaldet sandsten.

Byer og vigtige steder

Kasaierne fortæller spændende historier om deres spraglede byer, men få har nogensinde besøgt dem. Det vides dog at der i det nordligste af Sekai ligger byen Saigo, der er den sidste store by før bjergene. Her findes et kæmpe marked med alle de varer, de handlende bringer med tilbage fra landene nord for bjergene.

De handlende fortæller også om hovedstaden Manaka, hvor Takaraordenen har sit hovedsæde og hvor et mægtigt tempel bygget til ære for Fønixen. Byen er eftersigende større end nogen andre byer i den kendte verden, og det også her, kejseren har sit majestætiske forgyldte palads.

Nabolande og grænseforhold

Kasai er et meget neutralt folkefærd i store dele af verden, da de handler med alle, som har noget at handle med. De er kendt af mange, men deres eget land syd for bjergene, er meget lukket. Meget få er nogensinde blevet inviteret med de handlende tilbage, og hvor stort landet er, og hvad det har af naboer ud over Bragonia, er ukendt.

Historie

Dette er ikke et dokument du må printe og tage med i spil, med mindre du har købt vidensområdet, under professionen Scriptor.

Sekais-historie