Kuurak

Kuurak

Befolkning

I Kuurak lever de grønne stammetrolde. De lever i klaner, der ledes af en høvding, og har små spredte landsbyer, hvor de holder til, når de ikke er på jagt. Der er ikke en egentlig overordnet styring af området, hvilket har været med til, at noget af deres land blev tabt til Bragonia.

Samfund

I vildmarken er der ikke plads til de svage, så de vælger som regel den ærefulde vej og forlader stammen for at dø alene. Det har givet dem en kort levetid med en meget hurtig reproduktion og en stærk krop. Stammetrolde er, som mange tror, ikke dumme, de er bare dovne hvad angår sprog. De har et meget kraftigt overlevelsesinstinkt, som gør at de ikke slår hinanden ihjel, men de kan sagtens udkæmpe blodige kampe for at finde den stærkeste og taktisk snedigste til at lede dem. Dette er for at have et stærkt folk, der kan overleve at jage kæmpeormene i ørkenen og heltene fra Bragonia

Ledelse, politik og strafudmåling

Deres ledelsesform er tyranni, hvor det er den største, stærkeste og klogeste der bestemmer. Straf er ofte midlertidig bortvisning fra klanen, hvor de andre ignorerer vedkommende. Hvis der er tale om en meget slem handling, så kan bortvisningen være til evig tid, og klanen vil opføre sig som om vedkommende aldrig har levet.

Kunst og musik

Totemmer i træ og stenmed udskæringer som er farvede. De er meget til store trommer og lange hule rør der giver dybe toner (didgeridoo), samt monoton sang og dans.

Klima og landskab

Kuurak er et varmt sletteområde med småskove og spredt lavt bevoksning. Der er ikke faldet sne i denne egn så længe bragonere og stammetrolde kan huske. Kommer man højt nok op i bjergene, bliver temperaturen kold og der falder sne. Området gennemstrømmes af en stor flod rig på fisk.

Landbrug og naturlige resurser

Stammetrolde dyrker ikke jorden. De jager i stedet. Slettelandskabet byder på mange forskellige hjorte- og gazellearter, men også kæmpeormene i Arduis jages. Ofte tager en del af klanen på en længere jagttur for at vende tilbage med føde til resten af klanen. Om bjergene indeholder brugbare mineraler vides ikke med sikkerhed. Stammetrolde har ikke miner.

Byer

Deres byer er lavet af ler og sten med stråtage for at beskytte imod de kolde nattetemperaturer. De ligger enten i klynger i læ af klipper, store sten eller den spredte bevoksning. Der lugter som regel fælt, når vinden ikke blæser hen over sletten.

Nabolande og grænseforhold

Bragonerne jager stammetroldene for de regnes for værdige fjender, som det giver hæder at nedkæmpe. Stammetrolde er egentlig mere interesserede i at passe deres hverdag end at slås med bragonerne, men når disse tænger ind på deres område, svarer stammetroldene igen. Kentaurerne fra Iapiossletten kommer ikke så tit helt sydøst på til Kuurak, men når de gør, så ender det altid i blodige kampe mellem de to racer.