Ilithia

Ilithia

Befolkning

Dette er solelvernes land, det nye land, som de kalder det. Selvom det er mange århundreder siden, de kom til fastlandet og byggede deres byer. De ledes af præsteskabet, hvis øverst myndighed vælges og har hjemme i Valatia. Både militær og de adelige er underlagt præstinderne, men de har i sig selv også stor indflydelse.

Samfund

De førstefødte elvere blev de adelige præstinder, som søgte at skabe den perfekte race (ude på øen). De skulle have det bedste fysiske udseende, hvori der indgik perfektionering af hudfarve, øjenfarve og hårfarve. Dertil kom den kropslige styrke, som skulle give øget udholdenhed og ynde. Dette søgte de at opnå gennem nøje planlagte parringssammensætninger styret af præstinderne. Selve folket styrede de med hård hånd gennem militær styre, der havde til opgave at beskytte dem, samt sørge for at folket arbejdede målrettet imod det perfekte samfund, hvor alle lavede det, de var bedst genetisk egnet til. I dag i det nye land Ilithia, vægter de det perfekte samfund højere, end den perfekte race, da den ledelsesform ledte til krigen den store splittelse.

Ledelse, politikog strafudmåling

Selve landet er ledet af præsteskabet og de adelige, og opretholdt og beskyttet af militæret, som er delt ind i flere ledelsesposter. Strafudmålingen er ofte bødeskat, som går til de adelige, præstinderne og hæren.

Kunst og musik

Høje slanke bygninger/arkitektur, også kunst med høje slanke krukker. Musikken er stille til pompøse og hellige lange hymner sunget i kor. Musik komponerer de også, men aldrig sammen med sang. Violin, fløjter med lys klar klang, xylofoner, dulcimer, klokkespil og lignende.

Klima og landskab

Som et kystland nyder Ilithia godt af et mildt klima, hvor der ikke falder sne om vinteren. Landt fra kysten kan somrene være tørre, men sne fra bjergene sørger for floderne ikke tørrer ud. Efteråret kan være blæsende, men det er længe siden, der sidst var voldsomme storme. Landskabet er meget åbent med store græssletter, men hist og her er der også løvskove at finde.

Landbrug og naturlige resurser

I Ilithia dyrkes der soyabønner, kikærter, salat, hvede og hør. Især inde i landet dyrkes der også vindruer, te og henna. I bjergene holder de geder, mens der i lavlandet findes kvæg- og hesteflokke. Langs kysterne findes selvfølgelig også fiskeri, men ikke i samme store omfang, som man kender det fra andre lande. Der er mange miner at finde i bjergene, hvor solelverne miner sølv, mithril, ametyst, rubin og en sjælden gang opaler.

Byer og vigtige steder

Fælles for alle byer i Ilithia er, de er meget smukke, og bygningerne udført med tålmodighed.

Hovedstaden Valatia er beskyttet af en magisk kuppel, ud over selvfølgelig en store garnison af soldater, der findes i byen. Her er bygget storslåede templer til guderne – det største og prægtigste værende Alasseas. Der findes også et stort universitet, hvor alverdens viden kan studeres, hvis man er solelver vel og mærke. Ingen mennesker har lov at bo i Valatia.

Eldira er en kystby hvis fokus ligger på handel og håndværk. Her kan man se håndværkere arbejde med umådelig tålmodighed og præcision. Dette er også den rigeste by i Ilithia, og på en smuk solskinsdag kan byen være nærmest blændende at begive sig rundt i. Her findes også et stort og smukt tempel til Alassea.

I Alria ligger solelvernes flåde, og byen er omgivet af en dobbelt ringmur. Uden for den store havn står et imponerende fyrtårn på en klippe, og om natten kan dets lys ses langt borte.

Nabolande og grænseforhold

Forholdet til småfolket i nord er udmærket, da de ikke generer solelverne, og til tider har de nogle interessante varer at handle med. Dyreelverne i Den Vandrende Skov er der heller ikke den store kontakt til. De to folk er blevet meget forskellige, og deres interesser ligger så fjernt fra hinanden i dag. Grænsen mod Ruthenia patruljeres så de vilde ulvefolk ikke kommer ind i det perfekte land, de er ved at skabe. Mod syd findes det største problem, skyggeelverne i Zardek, der har vokset sig til en trussel. Solelverne holder i hvert fald meget øje med den sydlige grænse og især passet mellem de to lande.

Historie

Dette er ikke et dokument du må printe og tage med i spil, med mindre du har købt vidensområdet, under professionen Scriptor.

Elvernes-historie