Dragebjerget

Dragebjerget

Befolkning

Dragebjerget som navn henviser både til området, der tilfalder draconerne, men også specifik det bjerg, hvor der siges at være en drage fanget. Draconerne arbejder i hvert fald intensivt på at grave sig vej ind i bjerget, hvor deres mage Zalmoxis skulle være.

Samfund

De lever for at befri dragen, som er blevet fanget i bjerget. Om dagen fra omkring middag og et godt stykke op af eftermiddag er de altid ude i solen, hvor de arbejder med at fælde træer til minen og driver husdyrene på bjergets skråninger. De spiser kun kød og meget af det, så derfor har de et meget stort dyrehold.

Ledelse, politik og strafudmåling

Draconerne ledes af Zalmoxis, som sender sin vilje ud til folket via telepati. Ingen strafudmåling da de aldrig gør noget forkert i deres mages øjne. I de andre draconeres øjne kan de heller ikke gøre noget forkert, da de alle er ét.

Kunst og musik

Al deres udsmykning er simpelt og firkantet/kantet, ingen bløde eller runde former. De synger i kor og bruger ikke musikinstrumenter andet end store dybe trommer.

Klima og landskab

Området ligger i det nordlige tempererede område, hvor der ligger sne flere måneder om vinteren, og ofte et stykke ind i foråret. I den tid holder draconerne sig i hulerne, hvor kulden ikke er så slem. Regionen består hovedsageligt af bjerge med nogle rimeligt farbare pas. Langs den nordvestlige del er der store granskove.

Landbrug og naturlige resurser

Værende kødædere da dyrker draconerne ikke jorden. De har derimod store flokke af kvæg – en langhåret slags, der trives godt i bjergene. Ud over almindelige materialer såsom jern, kobber og kul, findes der også guld, adamant og ædelstenene tigerøje, citrin, peridot og diamant. En sjælden gang imellem finder de også depoter af sølv, ametyst og opaler.

Byer og vigtige steder

Det vigtigste sted i Dragebjerget – bjerget hvor Zalmoxis er fanget.

Nabolande og grænseforhold

Draconernes fokus er på selve Dragebjerget og knap så meget området omkring det. De passer på bjerget, men om en jatnirlandsby dukker op på den forkerte side af grænsen, eller om folket i Aurora miner i bjergene, der hører under deres domæne, tager de ikke så tungt. Så længe de ikke kommer tæt på Dragebjerget med ilde hensigter.