Bragonia, syd

Bragonia, Syd

Befolkning

Bragonia er et stort rige, og selvom det hører under én højkonge, Fillip Alessandro Battista d. 6., så er de tre regioner meget forskellige og styrer nærmest sig selv. Fælles for dem er, at hver region har en konge, der varetager regionen, og at jorden er opdelt blandt de adelige, som til gengæld har ansvaret for indbyggerne, der lever på deres land. I Limosano ligger kongeslottet, hvor Giovanni Tino Concetto d. 1. har hjemme. Herfra leder han Syd Bragonia, og han er især kendt for sin store interesse i kunst. Han har i sin 11 år lange regeringstid oprettet flere kunstakademier i de større byer, og han opfordrer alle til at udtrykke sig kunstnerisk – ikke bare for at imponere, men fordi de kan!

Samfund

Heltenes land er opbygget på en sådan måde at de edsvorne helte, som bekriger mareridtene fra Den Anden Verden, må spise gratis på kroerne. Det ses tit at folk fra Bragonia holder sammen, men de kæmper selvstændigt og ikke i formation, for det gælder jo om at være den største helt, og det bliver man kun, hvis man er den, som tildeler mareridtet det dræbende stik!

De adelige sidder på pengene og er dem, der indkasserer skatter på deres jorder, mens de edsvorne forvarer jorden.

Ledelse, politik og strafudmåling

Deres ledelses form er monarki, hvor den bedste helt er kongen, der leder og bestemmer. En gang hvert år dystes der i mange discipliner, for at finde den bedste helt som så bliver den styrende regent i 10 år frem eller til dennes død. Strafudmålingen er ofte gabestok, arbejdsslave i en årrække, forsøgsperson, landsforvisning til Vale de Triste indtil de mistede området. Landsforvisningen blev derefter til dødsstraf, den straf der kun gives til de farligste fanger.

Kunst og musik

Detaljeret og prangende arkitektur, udsmykning og malerier. Heroisk digtning og sang, samt alle former for instrumenter. De er glade for sange, der handler om helte, historier eller gør grin med andre. Violin, fløjter, trommer, stepdans.

Klima og landskab

Denne region befinder sig i et varmt klima og sne om vinteren er en sjældenhed. Den nordligste del ser en smule sne hver vinter, men det bliver ikke liggende længe. Takket være mange floder fra bjergene i syd er den tørre sommer ikke et stort problem, da der er masser at vand at hente til kunstvanding af markerne. Oprindeligt var store dele af Syd Bragonia dækket af skov, men som området blev befolket, blev træerne fældet og marker anlagt. I dag findes der stadig meget løvskov i syd langs bjergene, samt et par større skove inde i landet. Ellers er landskabet præget af bløde bakker, samt mange befæstede byer og store borge.

Landbrug og naturlige resurser

Rismarker er meget almindelige i regionen, supperet af majs-, kikærte- og bommuldsmarker. Te, tomater, chili og oliven er der også landsbyer, som er dedikerede til producere, og der opdrættes grise og heste flere steder. Der er også plantager til frugttræer som appelsiner og citroner. Udover bjergene, der er rige på jern, tin samt ædelstenene tigerøje, citrin og onyx, er der flere marmorstenbrud.

Byer og vigtige steder

I Bragonia specialiserer byerne sig ofte i enkelte varer, så konkurrencen er skærpet, og det er dermed ikke ualmindeligt at se en by med mange ens håndværkere eller butikker. Byerne i Syd Bragonia har meget smukke og farverige bygninger, der nærmest er kunstværker i sig selv.

Limosano er regionen hovedstad, hvor kongeslottet ligger. Udover dette ligger her et stort kunstakademi, hvor selveste kongen har studeret, og hvor de mest prominente kunstnere udstiller deres værker. Byen ligger på floden Increspata og har en mindre havn, hvor mange handlende kommer til.

Den sydlige storby Zepponi er den storby, hvor alle metallerne fra bjergenes miner bliver formet. Her er Bragonias dygtigste smede at finde, både når det kommer til våben, rustninger og smykker. Kunstakademiet i byen har derfor også fokus på arbejde med forskellige typer metal og sten.

Ved den nordlige kyst ligger Calvario, der er kendt for sine udsøgte kroer og imponerende teater. Det nyligt opførte kunstakademi er også tilknyttet teateret, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Nabolande og grænseforhold

Syd Bragonia har ikke mange patruljer langs grænserne, da den sydlige grænse følger en stor bjergkæde med meget få brugbare pas. Mod øst findes der så vidt der vides ingen større civilisation. Der er store løvskove, der er meget ufarbare, hvilket er grunden til Bragonia ikke har udvidet den vej. Grænsen mod Bakkely følger en stor flod, så det er sjældent monstre krydser denne. Derfor er der heller ikke udstationeret tropper her.

Historie

Dette er ikke et dokument du må printe og tage med i spil, med mindre du har købt det som vidensområde under professionen scriptor.

Bragonias-historie