Bragonia, nord

Bragonia, Nord

Befolkning

Bragonia er et stort rige, og selvom det hører under én højkonge, Fillip Alessandro Battista d. 6., så er de tre regioner meget forskellige og styrer nærmest sig selv. Fælles for dem er, at hver region har en konge, der varetager regionen, og at jorden er opdelt blandt de adelige, som til gengæld har ansvaret for indbyggerne, der lever på deres land. Kongen i Nord Bragonia er Avenall Tavin Pepperell d. 1, der har sit slot i Romont. Han er en traditionalist, der slår hårdt ned på adelige, der ikke lever op til deres pligter. Én gang om året har alle i Nord Bragonia mulighed for at komme i audiens med ham og tale for deres sag. Sådan har det altid været, og sådan vil det fortsætte med at være. Avenall har overtaget Nord Bragonia i en tumult periode med krig mod de udøde fra nord efter den forrige konge, Peverell Renard d. 3., der sikrede stabilitet og sikkerhed i norden.

Samfund

Heltenes land er opbygget på en sådan måde at de edsvorne helte, som bekriger mareridtene fra Den Anden Verden, må spise gratis på kroerne. Det ses tit at folk fra Bragonia holder sammen, men de kæmper selvstændigt og ikke i formation, for det gælder jo om at være den største helt, og det bliver man kun, hvis man er den, som tildeler mareridtet det dræbende stik!

De adelige sidder på pengene og er dem, der indkasserer skatter på deres jorder, mens de edsvorne forvarer jorden.

Ledelse, politik og strafudmåling

Deres ledelses form er monarki, hvor den bedste helt er kongen, der leder og bestemmer. En gang hvert år dystes der i mange discipliner, for at finde den bedste helt som så bliver den styrende regent i 10 år frem eller til dennes død. Strafudmålingen er ofte gabestok, arbejdsslave i en årrække, forsøgsperson, landsforvisning til Vale de Triste indtil de mistede området. Landsforvisningen blev derefter til dødsstraf, den straf der kun gives til de farligste fanger.

Kunst og musik

Detaljeret og prangende arkitektur, udsmykning og malerier. Heroisk digtning og sang, samt alle former for instrumenter. De er glade for sange, der handler om helte, historier eller gør grin med andre. Violin, fløjter, trommer, stepdans.

Klima og landskab

Beliggende i det tempererede bælte har Nord Bragonia nogle måneder med snefald og varme somre. Den lange kystlinje gør vejret i størstedelen af regionen er mildt, dog med mange efterårsstorme, hvor havnebyer til tider oplever mindre oversvømmelser. Regionen er også meget frodig, da den gennemstrømmes af flere store floder. I den nordvestlige del er der store løvskove, som glider over i nåleskov op af bjergsiderne. Ud over spredte løvskove er der mange store åbne græssletter ideelle til dyrehold.

Landbrug og naturlige resurser

Landskabet indeholder mange befæstede byer og store borge, da landet jo er fyldt med monstre. De store græssletter huser mange store kvægflokke, der leverer både kød og mælk til landet. På markerne er der hovedsageligt havre, rug og byg, og det er heller ikke udsædvanligt at finde større frugtlunde. Kystbyerne supplerer kornmarkerne med fiskeri, der også leverer perler og muslingeskaller til smykkesmedene. I bjergene mod nordvest mines jern, bly og guld, og man kan være heldig at finde tigerøje, safir eller diamant.

Byer og vigtige steder

I Bragonia specialiserer byerne sig ofte i enkelte varer, så konkurrencen er skærpet, og det er dermed ikke ualmindeligt at se en by med mange ens håndværkere eller butikker. Generelt for byerne i Nord Bragonia gælder, at fokus ikke ligger så meget på flotte udskæringer, men på rene linjer i arkitekturen, samt et smukt og harmonisk interiør.

Hovedsædet er fæstningsbyen Romont, hvor kongens slot ligger. I byen findes også Bragonias bedste bryghus Le Houblon, der er kendt for sine 28 forskellige slags øl.

Storbyen Oulon ligger ved grænsen til Vest Bragonia og er et knudepunkt for flere handelsruter. Byen er det sted i Nord Bragonia, hvor man kan købe mere eller mindre alt, man kan tænke sig eksisterer. Oulon er desuden en havneby beliggende på floden Chemins bred.

La Velle er den tredjestørste by i Nord Bragonia og ligger også på Chemin. Her findes Bragonias højeste tårn, der i sin tid fungerede som akademi for magikere i hele Bragonia. Efter magi blev underlagt strikse regler blev tårnet dog lavet om til et bibliotek, der indeholder utroligt mange heltesagn.

Nabolande og grænseforhold

Nord Bragonia har en meget vigtig grænse at holde, nemlig den, der adskiller Vale de Triste og Bragonia. Efter det gamle fængselsland løsrev sig, blev grænsen prioriteret højere, da man ikke vil have de bortviste fanger ind i landet igen. Der er også et fort at finde ved den nordøstlige vig, der danner grænse mellem Bjergly og Fjödur i tilfælde af iskæmperne skulle prøve på noget. Nord Bragonia har også størstedelen af landets kystlinje, der har strategisk placerede garnisoner med krigsskibe klar i tilfælde af pirater. Grænsen mod Dragebjerget er mere en formalitet, mens grænsen mod Aurora befærdes af enkelte tropper, hvilket er mindst lige så meget for at holde monstrene i Bragonia.

Historie

Dette er ikke et dokument du må printe og tage med i spil, med mindre du har købt det som vidensområde under professionen scriptor.