Bjergly

Bjergly

Befolkning

Dette er småfolkets nordligste koloni, der, lige som Bakkely, var en gave fra bragonerne. Her er fokus på minearbejde frem for landbrug.

Samfund

De lever for at lave mad og nyde livet imens, de enten dyrker, tilbereder eller spiser maden. Dette bliver de så glade af, at de findermange undskyldninger for at spise mere, og de har derfor mange fest- og helligdage. De er meget sociale og frygter den store omkringliggende verden, så de bevæger sig helst ikke uden for deres trykke samfund. De blander sig ikke med de andre racer, andet end dem som kommer til dem.

Ledelse og politik

Småfolket har ikke deres eget land, men små kolonier rundt omkring i de forskellige lande. Bjergly ledes af et råd bestående af familiernes overhoveder, der mødes en gang om måneden til mad og drikke, samt selvfølgelig diskussion af tilværelsen.

Strafudmåling

Besluttes på rådet. Den mest almindelige er tvangsarbejde i en periode, og de to værste er døden eller udvisning. En anden straf er ingen mad i x antal timer/dage.

Kunst og musik

De maler ofte smukke landskaber og portrætter, og deres brugskunst har som regel runde former, som deres døre og vinduer i deres hytter, huse og grottehuller. De spiller på mange forskellige instrumenter bl.a. sækkepiber og deres musik er i skotsk stil.

Klima og landskab

Både somre og vintre er milde i Bjergly, men efteråret er stærkt plaget af voldsomme storme fra øst. Efteråret er også meget vådt, hvilket er grunden til, småfolket har byggede deres hjem inde i bjergene i læ for vind og regn. Langs bjergskråningerne vokser granskove, og helt i syd er der løvskove at finde. Skovene er overladte til sig selv og vildt bevoksede, hvilket har gjort at de fleste handlende tager ruten uden om skovene.

Landbrug og naturlige resurser

Småfolket dyrker ikke jorden i Bjergly, men de har til gengæld store flokke geder og får, som lever på bjergskråningerne. De samler mange svampe og rødder i granskovene, og er særdeles gode til at tilberede disse. Bjergene de bor i er rige på jern og guld, samt ædelsten som tigerøje og diamanter.

Byer og vigtige steder

Hvor store byer der findes i Bjergly er svært at vurdere, da de oftest er bygget ind i bjerget. Der ligger gerne 5-10 huse hugget og bygget ind i bjergsiden, bagved hvilke byen fortsætter og bliver til en mine. Flere byer er forbundet via gange dybt inde i bjerget, men dette ved kun småfolket der ved, hvor langt de bliver ved.

Nabolande og grænseforhold

Mod syd ligger Bragonia, og takket være Bjerglys placering i det nordlige Bragonia i stedet for inde midt i landet, er omstrejfende monstre ikke rigtigt et problem. Til gengæld er Bjergly en smule plaget af de nordlige naboer, Vale de Triste og Fjödur. Værende småfolk holder de ikke grænsen med kamp, men de er dog ikke så frygtsomme, at de bare gemmer sig. De bruger derimod deres netværk af tunneller i bjergene til at overraske fjenden.