Bakkely

Bakkely

Befolkningen

Bakkely er resultatet af en yderst succesfuld handel mellem bragonere og småfolk. For 563 år siden ankom et par småfolksfamilier til området, og der var ingen tvivl om, at de vidste en ting eller to om mad. Bragonerne tildelte dem et stykke af deres land til gengæld for, at de delte deres høst med Bragonia. Siden er området vokset, da småfolket er dygtige bønder, der udnytter området bedre end bragonerne, og i dag huser det mange små byer.

Samfund

De lever for at lave mad og nyde livet imens, de enten dyrker, tilbereder eller spiser maden. Dette bliver de så glade af, at de findermange undskyldninger for at spise mere, og de har derfor mange fest- og helligdage. De er meget sociale og frygter den store omkringliggende verden, så de bevæger sig helst ikke uden for deres trykke samfund. De blander sig ikke med de andre racer, andet end dem som kommer til dem.

Ledelse og politik

Småfolket har ikke deres eget land, men små kolonier rundt omkring i de forskellige lande. Kolonierne styres af et råd, hvor de taler længe og meget – imens de spiser selvfølgelig.

Strafudmåling

Disse besluttes på rådet, hvor den givne sag diskuteres. Mest almindelige er tvangsarbejde i en periode, og de to værste er døden eller udvisning. En anden hård straf er ingen mad i et fastsat antal timer/dage.

Kunst og musik

De maler ofte smukke landskaber og portrætter, og deres brugskunst har som regel runde former, såsom deres døre og vinduer i deres hytter, huse og grottehuller. De spiller på mange forskellige instrumenter og i stil med irsk folkemusik.

Klima og landskab

Beliggende i det subtropiske bælte er Bakkely altid et lunt sted. Somrene kan blive meget varme og den nordlige del af Bakkely rammes i perioder af tørke. Landskabet er åbent og en smule bakket, og var det ikke for de omkringliggende marker, ville man måske helt overse de små landsbyer med husene gravet ind i bakkerne. I den østlige del ligger Marmeladeskoven, hvor der bor nogle enkelte småfolksfamilier, men langt størstedelen holder til de det åbne bakkede landskab.

Landbrug og naturlige resurser

Bakkelys mange marker består af hvede, bug, majs, hør, gulerødder, kål, sukkeroer og vindruer, og hvor der ikke er marker, går der får, grise, gæs og høns. I den sydlige del finder man også større tulipan- og lavendelmarker, samt områder hvor der dyrkes tobak. Der er ingen miner at finde i Bakkely, men der er ingen tvivl om, at området er velegnet til landbrug.

Byer og vigtige steder

Der er ingen storbyer i Bakkely, men der er til gengæld mange små landsbyer, der alle er lavet i samme stil. Husene er bygget ind i bakkerne med runde døre og vinduer. Ofte stikker der flere små skorstene op af bakkerne. Hvert lille hus har også en privat blomster- og urtehave tilknyttet, som er omkranset af et pileflethegn.

Nabolande og grænseforhold

Det er både en fordel og en ulempe at ligge inde midt i Bragonia. Det gode forhold til bragonerne giver Bakkely en stor tryghed, og grænsen er mere en formalitet end en reel grænse. Desværre for Bakkely er der mange monstre i Bragonia, og selvom bragonerne jager dem ihærdigt, sker det alligevel nogle krydser ind i Bakkely. Som regel dukker der hurtigt bragonere op til at håndtere problemet, men et monster kan alligevel nå at gøre megen skade inden, for småfolket skal ikke nyde noget af kamp.