Savánti

Savánti – De gale videnskabsfolk

Savánti har deres hjem i Vale de Triste, et land der er skabt af sindssyge videnskabsfolk, forbrydere af alle slags og udøvere af forbudt magi. De var oprindeligt indbyggere i Bragonia, der af mange forskellige årsager blev frataget deres rettigheder som bragonere og sendt bort, og stedet blev snart et fristed for den slags folk. Alle, der har deres hjem i Vale de Triste, har en eller anden form for særhed, om det er bizarre interesser med tendens til det morbide, en stærk træng til at forbedre og udvikle ting, eller bare melodramatiske tilgang til livet. De er både gode og onde, men ordenes betydning er engang imellem en smule fordrejet, for hvad de finder godt og ondt, er ikke nødvendigvis det samme, som normerne andre steder.

Alder: 0-12 år barn, 12-18 år ung, 18-25 år i lære, 25-40 år får børn, 40-65 år gammel. Max. 75 år.

Navne: Steampunk og viktorianske navne, fx http://oobleck.org/steam/

Kønsroller: Mændene arbejder med deres erhverv, mens kvinderne passer huset og børnene. Denne kønsopdeling er mindre udbredt, jo længere oppe af den sociale rangstige man kommer. Både kvinder og mænd kan modtage kamptræning.

Væremåde: Aristokraterne er de lærde, der leder landet, og de kan være stoniske, skurkagtige, godartede, sindssyge, excentriske og neutrale. Den almene befolkning lever i konstant risiko for at blive gjort til forsøgspersoner for de prominente videnskabsfolk. Derfor lever de meget i nuet og har et stort behov for at udtrykke deres følelser på dramatiske måder. De er meget præget af melankoli, men de har alligevel en meget stor vilje til at leve og gøre al ting fuldt ud. De er meget overtroiske og religiøse når det kommer til deres gud, som giver dem en særlig kraft.

Religion: De tror på flere guder, heriblandt Allina, kærlighedens og skønhedens gudinde, Elona, stridens og hemmelighedernes gudinde, Karlac, krigens og lærdommens gud, og Siri, livets og fødslens gudinde.

Kampråb: Ikke noget bestemt, men noget der lyder lidende eller oprørsk.

Hilsemåder: Almindelige folk bukker hoved i respekt for aristokraterne og flytter sig ud til siden, så de kan komme forbi. Når aristokraterne hilser på hinanden, bukker de let uden af tage øjnene fra hinanden, og damerne får et let kys på hendes højre håndryg. Kvinder nejer let og slår respektabelt blikket ned.

Leveregler:

Hvis du vil gøre noget, så gør det og ikke bare tale om det!

Døden er blot en ændring af land og tilstand.

Du skal føle, du er levende og vise det.

Se altid på den lyse side af døden.

Stol ikke på fremmede.

 

Krav til racen: De er meget glade for mørke og stærke farver, lange tætsiddende frakker, almindelige lange bukser og lange kjoler i victoriansk stil for kvinderne.

Forslag til kostume (Dette er IKKE krav): Mændene bærer ofte høje hatte og veste. Kvinderne bærer ofte små hatte/hårpynt, lange handsker og korsager/korsetter. Videnskabsfolkene skiller sig tydeligt ud i deres ”hvide” kitler, der som regel følges af et par sære briller/sikkerhedsbriller og læderforklæde.

Inspiration til Vale De Triste/Savanti/Gale videnskabsfolk

Kultur og væremåde: Filmene: Van Helsing (2004), Addams Familiy (flere), Dr. Jekyll and Mr. Hyde (2003), Mary Shelleys Frankenstein (1994), Sleepy Hollow (1999).

Tøjstil og udviklingsniveau: 1800-1850 Europa, Rumænsk middelalder, Frimurerne, og genren Gaslamp Fantasy (ofte forvekslet med Steampunk). Dystopisk land. Elektricitet, kun gennem lyn ellers kører alt på gas eller damp.