Lykos

Lykos – Ulvefolket

De lever i landet Ruthenia og bliver af andre ofte kaldt ”barbarer”, da de mener de lever et uciviliseret liv Oprindeligt var dette nomadefolk var bare mennesker, men en kold vinternat havde deres shaman et syn, hvori han lærte at binde ånden fra en ulv i et menneskes krop. Med ulvens instinkter og sammenhold blev klanen de dygtigste jægere i miles omkreds. Denne klan var de første af ulvefolket, der i dag tæller mange klaner. Generelt er de større, stærkere, hurtigere og mere vilde end almindelige folk. Da det er ulves natur at strejfer omkring i deres territorium, lever lykos ofte som nomader, der aldrig bosætter sig i byer længere tid af gangen.

Alder: 0-7 barn hos forældrene, 7-15 ung arbejdsdreng/i lære, 15-30 voksen og nomade, 30-60 gammel og bosiddende i byer, men det er meget få, der bliver så gamle.

Navne: Gamle keltiske navne. http://www.sheknows.com/baby-names/celtic-baby-names/browse/a

Kønsroller: Mændene er beskytterne, mens kvinderne står for husholdningen. Det hænder dog at kvinder også bliver store krigere, og de er lige så respekterede som mændene. Mændene fører store kampe i arenaer, og de stærkeste bliver klanledere. Når en mand bliver høvding, har han retten at få ét barn med hver kvinde i klanen for at sikre sunde og stærke børn.

Væremåde: De er meget territorielle, æresfulde og loyale over for deres venner, men også rebelske over for ledere og andre, som vil forsøge at pådutte dem noget. De siger ofte ting som: ”Lad os gribe livet i struben, tage hvad der er vort bytte, og lad andre om at følge ordre” eller ”Vi skal løbe sammen i dette liv og efterlivet, imens vi lytter til vores forfædres hvisken i vinden”.

Religion: I tidernes morgen troede de på naturånderne, som de frygtede og gav offergaver til i form af mad og glimtende ting. I dag tilbeder de guderne som brugsguder, og vender sig især til Nie, jagtens og naturens gudinde, Kalm, krigens og lærdommens gud, Mal, handlens og håndværkets gud og Zeru, havets og vejrets gud. I syd nær Zardek beder tilbedelse af Tutu sig, men det er bestemt ikke velset.

Kampråb: De råber som regel det, de kæmper for.

Hilsemåder: En hilsen til en fremmed kan være et kort nik uden at komme for tæt på og indenfor den andens ”private” område.

Leveregler:

Undersøg ikke fakta i lyset af argumenter, men argumenter i lyset af fakta!

Man kan aldrig helt stole på folk, men altid på stålet!

Omkring at lære mere: Kruset er kun halvt fuld.

Det der ikke slår os ihjel, gør os stærkere.

Hug ikke hånden af den, som fodrer dig.

 

Kostume krav til racen: Deres let spidse ører har ekstra behåring og de har spidse hjørnetænder i overmunden.

Forslag til kostume (Dette er IKKE krav): De er mere behårede end almindelige mennesker, men dette kan ikke altid ses på grund af tøj. De bærer ofte et pandebånd til at holde deres lange hår væk fra øjnene. Tøjet er ofte i pels eller læder, men også stof i simple farver forekommer.

Inspiration til Ruthenia/Lykos/Ulvefolket

Kultur, væremåde, tøjstil og udviklingsniveau: Conan filmene (flere), hunner og goter (nomadefolk), shapeshifter (ikke varulve), heiraki: ulveflokke. Nord Ruthenia: Ungarn. Syd Ruthenia: Rumænien. Tidsalder: Førhen 1300-1500 Europa, nu tidlig Europæisk middelalder 500-1000. Jæger og samler samfund.