Kasai

Kasai – Ildfolk

Kasaierne bor alle syd for bjergene i Sekai og bliver ofte kaldt ildfolket, da de er glade for at jonglere og optræde med ild. De er et handelsfolk, der hele tiden på farten, så de lever hovedsageligt som nomader. Næsten alle kasaiere er tilknyttet et handelshus, der består af deres familie. Overhovederne for handelshusene har en nærmest adelig status.

Alder: 0-7 år barn, 7-12 år ung lærer at læse/skrive, 12-15 år kampsportstræning i kloster, 15-25 år voksen oplæres fægtning, spydkamp og bueskydning af fader eller sensei, 25-40 år de får børn, 40-60 år de slår sig ned og varetager et erhverv, 60-75 år de er gamle.

Navne: Navne indeholder næsten altid bogstavet ”x”, og de har ofte korte fornavne og lange familienavne.

Kønsroller: Kvinderne styrer penge, hus og handel. Mændene beskytter karavanen, huset og familien. Både mænd og kvinder har forskellige erhverv, de varetager ved siden af, som de vil fokusere på, når de bliver for gamle til at rejse.

Væremåde: Kasaierne er et venligt og imødekommende folkefærd. De er meget snaksaglige over for fremmede og sætter stor pris på en lang og hyggelig samtale om familie, venner og bekendte. Et tydeligt tegn på disse folk kan lide den, de snakker med, er, hvis de klapper vedkommende på skulderen eller rører deres arm. Ære er en anden ting, der er meget vigtig for dem og bringer man skam over sig selv eller sin familie, er døden den eneste udvej. Kasaierne er også meget dygtige krigere, hvis noget truer deres karavaner eller familier. De er glade for ild, som de optræder meget med i de mørke timer, og de bruger gerne fyrværkeri til højtider.

Religion: De tror på den hellige Fugl Fønix og at de, ligesom den, bliver genfødt af asken, hvilket er grunden til alle døde kasaier bliver brændt. Denne aske bliver så enten spist eller drukket af et kvindeligt medlem af familien. Fugl Fønix følger dem og våger over dem fra den anden verden, og så længe de passer på dens æg, sender den sin magiske energi til dem og bruger ægget som anker. De tror også på, at alting har en modsætning, som skaber balance i tilværelsen, og at det ene ikke kan eksistere uden det andet – Altså intet lys uden mørke, intet liv uden død osv.

Nogle ærer dog også guder som Allina, kærlighedens og skønhedens gudinde, Karlac, krigens og lærdommens gud, Siri, livets og fødslens gudinde, Zerus, havets og vejrets gud, og især Malak, handlens og håndværkets gud.

Kampråb: For ”indsæt familiens/husets navn”

Hilsemåder: De strækker deres arme hen imod den, hvorpå armene lægges over kryds med hænderne hvilende på skuldrene, for derefter strække armene ud igen.

Leveregler:

Alle folk er lige og enhver skal behandles lige godt.

Lad dig ikke styre af dine følelser eller vise dem ikke!

Dit ord er din ære – bryd det og dit liv er værdiløst!

Vær ydmyg overfor de ældste, de ved bedre!

Alt har en værdi og kan købes for penge.

 

Kostumekrav til racen: Deres tøj har ofte skrå lukning over brystet som en kimono med hakamabukser til eller bare en kimono. Link til hakamabukser hos dragons lair

Forslag til kostume (Dette er IKKE krav): De er glade for mørke farver, samt rød, orange og gul/guld, der forbindes med deres hellige Fugl Fønix, og silke er almindeligt hos dem.

Inspiration til Sekai/Kasai/Ildfolket

Kultur, væremåde, tøjstil og udviklingsniveau: Handel: Hollandske/nederlandske Ostindiske kompagni (Silkevejen). Japan: 1600-1850 (og asien generelt). Film: The Last Airbender (2010).