Bragonere

Bragonere – Helte

Bragonia er heltenes land, der bekæmper ondskaben fra Den Anden Verden, samtidig med de konkurrerer om at være helten med mest hæder. Man kan være helt på mange måder, og det er forskelligt i de tre regioner. I Nord Bragonia gælder det om at være mest prangende og pralende, samt at være god til at duellere og til at sende monstrene tilbage, hvor de kom fra! I Vest Bragonia gælder det om at være den bedste kriger/gladiatorer og slå det farligste monster ihjel. I Syd Bragonia er det mere en sport at jage de store monstre ind gennem byernes gader og underholde resten af befolkningen. Det hele går stadig ud på at være den, der får mest hæder, så man derefter kan prale med sejren.

Alder: 0-8 år barn, 8-15 år ung, 15-20 år i lære, 20-25 år eventyrer, 25-40 år får børn, 40-65 år gammel. Max. 75 år.

Navne: Der er ingen fællesbetegnelse for deres valg af navne, da de er lige så mangfoldige, som heltenes personligheder. I Nord Bragonia bruger de franske navne, gerne lange, eller også har de mange navne. I Vest Bragonia er de spanskklingende, og i Syd Bragonia er de Italienskklingende. Fælles for dem alle er, at efternavnene afspejler, hvad deres familie lever af, f. eks. Conditaneus Oleas som betyder syltede oliven på latin, de lærdes sprog, eller på det sprog, som din region afspejler (fransk i nord, spansk i syd og italiensk i vest).

Kønsroller: Alle er lige, og om du er mand eller kvinde, barn eller voksen, betyder ikke det store, da det er dine gerninger, der bestemmer hvilken plads, du har i samfundet, og hvad du må og ikke må.

Væremåde: I Bragonia handler det altid om at være den bedste, hvilket tydeligt afspejles i den konkurrence, bragonere har med hinanden. De er meget målbevidste og skal hele tiden vise sig. Det er nemlig ikke nok at være den bedste, alle skal helst vide det! Praleri bliver heller ikke set som noget negativt. Har man bedrevet noget stort, så har man ret til at prale, og der følger en naturlig respekt med, når man er en stor helt. Når bragonere er uden for deres land, skal de nok sørge for folk ved, hvor de er fra! De er nemlig meget stolte af at være bragonere. Har en bragoner reddet dig, så forventer han eller hun ofte en gave i bytte.

Religion: De tror ikke på guder og mener, det er svindel og ikke noget, de har behov for, da alle skaber sin egen skæbne. Nogle gange finder man dog bragonere, som følger en gud, og så er det oftest Allina, kærlighedens og skønhedens gudinde, Nirana, jagtens og naturens gudinde, Siri, livets og fødslens gudinde, Malak, handlens og håndværkets gud eller Zerus, havets og vejrets gud.

Kampråb: For Bragonia! eller For Kongen!

Hilsemåder: Mændene aftager deres hat, som de derefter svinger i en cirkelbevægelse foran sig, imens de bukker dybt med det højre ben bagud. Kvinderne løfter ud i deres store kjole og nejer dybt imens de nikker med hovedet let på skrå.

Leveregler:

Godtfolk er vigtige, for uden mad og drikke, duer helten ikke

Pragt er magt og vis din stand, og hvor hæderlig du er!

Enhver bragoner skaber sin egen skæbne og stand!

At ære en større helt end dig er hæderligt!

Bragonia er verdens centrum, så vær stolt!

 

Inspiration til Nord Bragonia/Bragoner/Helte

Kultur, væremåde, tøjstil og udviklingsniveau: Musketeers (franske infanterister). 1500-1700 tallet, Frankrig i middelalderen, samt Rokoko stilarten hos de adelige.

Inspiration til Vest Bragonia/Bragoner/Helte

Kultur, væremåde, tøjstil og udviklingsniveau: Monsterjagt (kan sidestilles med tyrefægtning), riddere, inquisitionen. 1300-1500 tallet, Spanien i middelalderen.

Inspiration til Syd Bragonia/Bragoner/Helte

Kultur, væremåde, tøjstil og udviklingsniveau: Riddere, inquisitionen, Leonardo da Vinci m.f.  1400-1600 tallet renæssancen, samt stilarten Barokken 1580-1720 hos de adelige.