Skriverne

Skriver

Scriptorerne – Skriverne

Oprindelse: I tidernes morgen var de skjalde, historiefortællere og præster i Bragonia. Da skriftsproget blev mere almindeligt, samledes en lille gruppe af skrivere, som var de første scriptorer. Scriptorerne opstod som små grupper rundt om i Bragonia, og i dag udgår de fra bibliotekerne på alle universiteterne (undtaget i Vale de Triste), som de har et tæt samarbejde med.

Kendetegn: Deres mærke er en fjerpen evt. med et blækhus. Det varierer rundt omkring i verden. Det er ofte enten meget magtfulde folk, der er medlem af denne orden, eller folk med megen viden. Der er nogle, der siger, at dem, som er medlem af denne orden, er de mest magtfulde af alle folk, fordi de har et stort netværk. Derudover er der ordsproget: ”Viden er magt og alt viden har en pris”, så ordenen er også meget rig.

Optagelse: For at blive medlem, skal man inviteres og klare en optagelsesprøve. Når man har accepteret en invitation, skal man gennemgå en række optagelsesritualer. Dette er for at sikre sig imod infiltration, og af frygt for at sælger ud af de informationer, man får og har. Scriptorerne rejser ofte rundt som skrivere, skjalde, historikkere, magikere, præster og en sjælden gang imellem som krigere eller jægere og sågar kro- eller tjenestefolk. Sandheden er, at man aldrig kan vide, om man står over for en scriptor.

Formål: De har til opgave at indsamle vigtig viden, så det senere kan bindes til bøger og komme i OrdusBibliotheca. Når scriptorerne finder noget yderst vigtig information eller noget forbudt eller farlig viden, krypterer de teksten og sender den tilbage til hovedbiblioteket, hvor det bliver lagret i den okkulte afdeling. Det sker også, at de lægger hemmelige beskeder i almindelige historier, som kan tydes med afkodere, der gives til de rette folk. En tekst med en hemmelig besked er markeret og kan genkendes af de inviede parter.

Fordel: Dette er en lærd orden og derfor giver den medlemmerne mulighed for at anskaffe ekstremt sjældne tekster eller viden, for 1 indflydelspoint pr. tekst. Til gengæld koster det 100 kniplinge at blive medlem af ordenen.

Andet: Koder eller andre hemmelige måder at skrive sine hemmeligheder på, skal opfindes af medlemmerne og ordnen. De behøver ikke have de samme krypteringsnøgler, men SL skal ALTID have en kopi af dem alle, ellers er det volapyk!