Bankerne

kiste

Takaraorden – Bankerne

Oprindelse: Blandt Malak og Fønix præster begyndte man at udstede værdibeviser til folk, der fik opbevaret deres rigdom i templerne, så de kunne få udleveret pengene i et andet Malak tempel et andet sted i landet – selvfølgelig for et mindre beløb.

Kendetegn: En kiste omgivet af en cirkel.

Optagelse: Nye ordensmedlemmer skal først og fremmest bestå en regneprøve for at bevise deres kundskaber. Derudover skal de afgive ed under effekt af sandhedsserum samt sværge ved Malak. Nye medlemmer skal også bidrage med en sum penge, som fastsættes af resten af ordenen, for at bevise deres oprigtighed.

Formål: At sikre handel og rigdom samt forhindre tyvebander i at overfalde karavaner ved at have pengene opbevaret sikkert i templerne. Malak præster kan lave et ritual for deres gud, som gør at et område på 1m2 bliver lavet til et sikkert område, i større byer arbejder præsterne sammen og laver et stort område. Derinde kan der så stå en kiste, som kun Malak præsten kan komme ind i. Dette er naturligvis den sikreste måde at opbevare ens rigdomme på, men det har også en pris. En præst tager gennemsnitligt 20 kniplinge pr. måned pr. person, for at opbevare deres penge sikkert.

Nogle Malak præster tilbyder også at udlåne penge, til ca. 10% i rente.

Fordel: Medlemmer kan låne penge af dem rentefrit eller pantsætte usælgelige ting eller tyvekoster, for ét indflydelsespoint pr ting/penge opbevaring. Til gengæld koster det 100 kniplinge at blive medlem af ordenen.

Andet: I alle store byer ligger der templer til Malak, som også har en del dedikeret til Takaraordenen.