Lysets Vogtere

Pius Militis

Pius Militis – Lysets Vogtere

Oprindelse: Ordenen grundlagdes af ridderne på øen vest for fastlandet. De har hovedsæde i Caraidan i Aurora. De er en ridderorden for sygepleje og spirituel helbredelse, og de fik tilladelse til at oprette borge rundt omkring i Ilithia. Den dag i dag holder de sig ikke indenfor landets grænser, men beskytter ofte også pilgrimme, handlende og lærde på deres rejser.

Kendetegn: Pius Militis symbol er et uendelighedstegn (8-tal der ligger ned), som symboliserer den uendelig rejse med op- og nedture.Den ene halvdel af sløjfen betragter de som det, man er og tror på, og den anden halvdel som det, man siger og gør. Uendelighedstegnet symboliserer også kampen, skaden, helbredelsen og troen på livet og dets prøvelser.

Optagelse: Du skal have lyst til at hjælpe andre, enten gennem beskyttelse af de svage, vejledning af sjælen eller helbredelse af de syge eller tilskadekomne. Dem, som vælger dette liv, skal leve spartansk, i cølibat og under lydhørhed fra ordensmesteren. Ordenen inddeler sine medlemmer i tre klasser: riddere, præster og læger. Riddere bærer en hvid kofte med ordenens symbol. Præstebrødre bærer en hvid ordensdragt med ordenens symbol. Lægerne bærer en hvid kappe med ordenens symbol.

Formål: Deres formål er, at beskytte folk, hjælpe de syge og uddanne læger og soldater til at opnå ordnens mål. De tror ikke på én gud, men på flere, og bruger dem som brugsguder. Dem, de optager, er som regel folk, der ikke har mulighed og penge til at studere lægevidenskaben på universitetet. Hvis man møder Pius Militis, kan man gratis lære at kæmpe eller få indsigt i lægegerningen. Præsterne vælges af guderne, og de vælger selv, om de vil være med i ordenen.

Fordel: Dette er en militant orden, og medlemmerne kan få repareret deres grej mellem spilgange for et indflydelsespoint pr. mand. Til gengæld koster det 100 kniplinge at blive medlem af ordenen.

Andet: De er imod alt magi, der ikke er gudemagi, og opdager de personer, som bruger forbudt eller ond magi, kontakter de straks en kardinal. Pius Militis hjælper og beskytter pøblen og er derfor meget vellidt af folket.