Indflydelsespoint

Indflydelses point anvendelses muligheder

Indflydelses point (IP) repræsentere at man af en eller anden grund har nogle ”venner” i høje steder der er villige til at hjælpe til.  Det betyder altså at man har været til gavn for en eller anden vigtig person eller instans.

Indflydelsespoint er ikke noget der eksisterer direkte i spillet (og kan derfor ikke stjæles), men er mere hvor meget vægt dine ord har, i forhold til hvad du siger og gør. Fx når der skal stemmes om hvem der skal være borgherre, så siger du hvem du stemmer på, (og ligger dine indflydelses point, i form af kort). Når der så bliver talt op, så vægtes nogen mening højere end andres (dvs. jo flere IP kort du har lagt hos en person, jo større er sandsynligheden for at den du stemmer på vinder).

Disse points kan bruges til en række forskellige ting, heriblandt det mest åbenlyse, nemlig valg af Borgherren i området.

Når borgherren vælges er det ved at folk ligger deres indflydelses point (IP) ved den kandidat de støtter under det årlige valg. Borgherren skal indkræve skatter og afgøre juridiske spørgsmål mv. Til hjælp har han et råd af frie folk der hvis borgherren ikke lever op til forventningen- kan stille mistillid til ham/hende.

 

Derudover kan man bruge dem til

At unddrage sig skat! – for hver 100 kniplinge man ikke ønsker at betale skat, kan man give borgherren (eller skatteopkræveren) -1 IP.

Borgherren kan også betale sin skat til Det Øverste Råds foged, med IP. De IP der bliver brugt er ikke nogen som man senere kan få udbetalt i kniplinge.

Betaler man skat med IP, betyder det at man overbeviser den der skal have skatten om, at personen ikke behøver at betale skat, da den person ”er i god jord hos borg- eller lensherren” eller man overbeviser dem om at man selv har mere brug for pengene til et område.

At sikre en handels karavane sikker passage. – 1 IP

Skrive et brev direkte til en af medlemmerne af Det Øverste Råd i Auroas hovedstad eller andre ledende personer i de andre lande – 1 IP. Dette betyder ikke man får svar med samme, ej heller at man nødvendigvis opnår det man skriver om, men man sender et brev til ”præsidenten selv” i stedet for ”Sekretariatet for det Hvide hus” så at sige.

Man kan pudse inkvisition på en – 1 IP. Du skriver til inkvisitionen og beskylder nogle og det er så godt beskrevet at de sender en med det samme (den efterfølgende spilgang).

Du kan også sende bud efter en præst for en af guderne (NPC rolle), en magikere med et bestemt element, og andre folk som der er rift om eller der er få af. De kan hjælpe tilkalderen med noget de ikke selv kan klare for 1 IP (den efterfølgende spilgang).

 

Ordner og organisationer

Hvis man er i en orden eller organisation, mens man løser en opgave, og kan argumentere for at deres type er relevant for opgave løsningen, får de +1 IP for at løse opgaven. Som f.eks. hvis man løser en opgave der kræver soldater og man er i en militant orden.

Samtidigt kan Ordner og organisationer bruge IP til andre ting. Se hvilke der giver adgang til hvad i beskrivelserne af dem på hjemmesiden.

 

Ting ordner kan

Rejse: Skaffe breve eller bringe en vare hurtigere frem og tilbage, 1 IP pr brev/ting.

Penge: Kan låne penge eller pantsætte usælgelige ting eller tyvekoster, 1 IP pr ting.

Lærde: Anskaffe ekstremt sjældne tekster eller viden, 1 IP pr tekst

Militante: Reparere grej mellem spilgange, 1 IP pr mand.

Religiøse: Skaffe en hellig ting/person eller viden derom, 1 IP pr ting.

Lejesoldater: Du kan tilkalde dine venner og så kommer de og hjælper dig, for 1 IP pr. mand. (Du kan ikke få flere end vi har NPC´er/SL´er. De er der i max 1 time).

 

Kontakter

Diplomat er politikere og kan ved hjælp af kontakter skaffe mere indflydelse (IP). Diplomater der har indflydelse i et land/område, kan få +1 indflydelsespoint for én kontakt, når der løses opgaver som giver indflydelsespoint, hvis der kan argumenteres for det. Derudover giver opgaver som diplomater hjælper med at løse +1 indflydelsespoint pr. niv.

Eksempel: En niv. 2 diplomat med 6 kontakter (3 kontakter pr. niv.), der løser en opgave, giver indflydelsespoint også selvom opgaven i sig selv ikke giver et indflydelsespoint. Hvis opgaven giver 1 indflydelsespoint, og diplomaten giver 2 og han kan argumentere for at én af hans kontakter er relevant og derfor kan hjælpe til, får han altså 4 indflydelsespoint udleveret. (Max er +4)